78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 3. 4. 2013
Re: Re: Re: Re: tinktura

já mám doma akorát takovýto recept na angínu a vnitřní užití,
ale chleba se sádlem a česnekem je chutnější a účinnější.

Pepan


---------- Původní zpráva ----------
Od: Radek Hubač <drh/=/seznam.cz>
Datum: 3. 4. 2013
Předmět: Re: Re: Re: tinktura

"Josefe, prosím, píšeš své osobní názory jako obecná tvrzení. Kde jsi přišel

na 5% tinkturu? již13 let jako lékař přednáším o včelích produktech a učím i
v Nasavrkách, že 40% tinktura již funguje a 60% je maximum co se smí dát na
kůži a sliznici, jinak by došlo k vysušení až poleptání. Tedy lze zcela
běžně použít neředěou 40-60% tinkturu.

Radek


---------- Původní zpráva ----------

Od: Josef.Mensik/=/seznam.cz

Datum: 3. 4. 2013

Předmět: Re: Re: tinktura


"Vždyť je to úplně jedno

Propolis se rozpouští v lihu Je jedno kolik % má .Dám ho rozpustit co se

rozpustí to se rozpustí a dostanu jen surový roztok ke bude líh nasycen

propolisem. Tento pak v konečné fázi se ředí na 5% lihový roztok. Důležité

je tady znát počáteční hodnotu a pak podle křížové tabulky správně naředit.



pepan



---------- Původní zpráva ----------

Od: vojtech.langer/=/gmail.com <vojtech.langer/=/gmail.com>

Datum: 3. 4. 2013

Předmět: Re: tinktura



"Taktiež som dospel k rovnakému záveru. Ale pod 40% by som určite nešiel.



Vojto.



Dňa 02.04.2013 21:47 Radek Hubač wrote / napísal(a):

> Po mnoha litrech ?yrobené tinktury stále doporučuji 40-60%líh.

>

> Radek

>

>

> ---------- Původní zpráva ----------

>

> Od: Martin Černý <ustec/=/post.cz>

>

> Datum: 2. 4. 2013

>

> Předmět: tinktura

>

>

> "Pánové, jakou používáte lihovinu k výrobě tinktury? Doteď jsem používal

60%

>

> líh, ale už došel. :-)

>

> Díky Martin.""""

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 60968


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radek HubaÄ? - Re: Re: Re: Re: Re: tinktura
Předchozí:Radek HubaÄ? - Re: Re: Re: tinktura






Klikněte sem pro nápovědu