78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 24. 1. 2013
Re: Re: med - alkohol
převaření je rychlejší a však čištění pomocí želatiny je šetrnější trvá asi týden. Kdežto vyčeření klasickou sedimentací může trvat u měsíce dle druhu použitého medu.
pepan.
---------- Původní zpráva ---------- Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan> Datum: 24. 1. 2013 Předmět: Re: med - alkohol
"_"Alkoholický nápoj Jeřabinka má obsahovat i med. Prozatím se mi nepodařilo smíchat med s alkoholem, aby nebyl kalný (což by ani tolik nevadilo), ale aby med neklesal na dno láhve a před každým rozléváním se nemusela láhev protřepat. "_
V medu jsou bílkovinné složky, které se alkoholem srážejí a taky zhoršují rozpouštění medu s roztokem, kde je alkohol. Takže používat spíš květové medy, kde je těch bílkovin méně, dávat méně medu nebo med důkladaně rozmixovat v nějakém velkém demižónu , nechat ustát a sednout sraženinku a teprve potom stáčet. Převaření je ještě lepší, všechno, co dělá problémy, by se mělo rovnou srazit v dobře odfiltrovatelnou sraženinu."
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 60175
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu