78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 15. 11. 2012
Re: med na vaření a pečení (59393)
je to druhořadý med, který třeba obsahuje příliš vody nebo je porušený vysokou teplotou, neboli nemá příslušné enzymy a obsahuje příliš HMF nebo jiným způsobem nesplňuje normu na včelí med jako potravinu. To by pro medocukrové těsto , které se používá pouze k podněcování a nepřijde do zimních zásob nijak zvlášť nevadilo.
Problém by ale mohla být kontaminace takového medu sporami moru plodu. I když nevím, jestli to není jen teoretická možnost. Ale ve spoustě zemí produkujících levný nekvalitní med je běžné potlačování příznaků moru plodu ve včelstvech antibiotiky a med z těchto včelstev je potom kontaminován.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 59398
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu