78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek Hubač (e-mailem) --- 11. 2. 2012
Re: Jen tak do diskuze... (55935)
Nejen, že plně souhlasím s panem Jindrou, ale ještě přidám jeden praktický poznatek. Ti Rakušáci měli požádat třeba nějakého someliéra, který má cvičené rozpoznávání chutí, o barvu přeci nejde... Chuť medu ze starých plástů plných výkalů larev včel a zbytků chemikálií z léčení je na kořeni jazyka svíravá. Jako další bych jim napadl metodiku, akát je o silné nárazové snůšce, ty smrady se do něj nestihnou tolik vyluhovat, v případě posledního letního točení by byl výsledek úplně jiný. Radek > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Jakub <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Jen tak do diskuze... > Datum: 11.2.2012 12:40:57 > ---------------------------------------- > > Plodiskové plásty v medníku > Veľa včelárov si myslí, že z tmavých plástov (veľa krát zaplodovaných) > tečie tmavý med a preto tieto staré plásty cielene ponechávajú v medníku. > Rakúsky vedci okolo profesora Hermanna Pechhackera preukázali, že tomu nie > je tak. Zostavili farebnú škálu, pomocou ktorej možno merať farbu medu. > Vyhodnocovali včelstvá v agátovej znáške a porovnávali med z rôznych > plástov - z prirodzených svetlých plástov až po extrémne staré čierne > plásty. Výsledok porovnávania je jednoznačný: stav plástov nemá žiadny > vplyv na med. Med z tmavých plástov sa vo farbe neodlišoval od medu zo > svetlých plástov. Všetky vzorky boli zhodné a zodpovedali vo farbe, > konzistencii a chuti agátovému medu. > Nicole Schmall, Deutsches Bienen-Journal 08/2011 > Zdroj:http://www.pv.sk/vcely/index.asp > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 55944
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu