78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radek Hubač (e-mailem) --- 26. 1. 2012
Re: Re: cukromedov? t?sto (55571) (55577) (55578)

Zkoušel jsem před pár dny rozemlet krystal na mlýnku na mák a jde to dobře. říkám si, že je zbytečné platit tolik peněz za moučku..
Radek
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: <Josef.Mensik/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: cukromedov? t?sto
> Datum: 26.1.2012 09:17:59
> ----------------------------------------
> ošem oproti dřívěšku dnes se do mletého cukru přidává škrob aby tento neztvrdl.
>
> pepan
>
>
> > ------------ Původní zpráva ------------
> > Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan>
> > Předmět: Re: cukromedov? t?sto
> > Datum: 26.1.2012 07:32:58
> > ----------------------------------------
> > Med a jemný cukr se nahřejí na cca 35 - 45 st C a potom pořádně promíchají.
> > Na 5 kilo cukru půl až jedno kilo medu. Hotové těsto se nechá ustát pár
> > hodin při těch 35 st C, potom se může případně nadávkovat do obalů a nechat
> > zchladit.
> > Na nahřívání menšího množství se s úspěchem dá použít kvalitní trouba.
> > Která tu teplotu 35 - 45 st C udrží a nepřepaluje.
> >
> > Kdysi se používalo hodně na jarní podněcování, protože tehdy nebyl problém
> > se s jednotlivými včelstvy piplat.
> > Dneska už snad jen na krmení odělků a oplodňáčků.
> > Při použití příslušných strojů se dá udělat rychle ve velkém množství,
> > například za socíku se medocukrové těsto prodávalo běžně v železářstvích
> > nadávkované v silných igelitových zatavených sáčcích v oddělení včelařských
> > potřeb. A vyrábělo se prý v obyčejné, jen pořádně vyčištěné míchačce na
> > beton.
> >
> > Dneska by se snad za určitých podmínek mohla uplatnit odrůda medocukrového
> > těsta, mač, na málo pracné doplňování zásob na zimu.
> >
> >
> >
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 55582


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:R. Polášek - Re: cukromedov? t?sto
Předchozí:Josef.Mensik - Re: cukromedov? t?sto


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu