78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek Hubač (e-mailem) --- 26. 1. 2012
Re: Re: cukromedov? t?sto (55571) (55577) (55578)
Zkoušel jsem před pár dny rozemlet krystal na mlýnku na mák a jde to dobře. říkám si, že je zbytečné platit tolik peněz za moučku.. Radek > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: <Josef.Mensik/=/seznam.cz> > Předmět: Re: cukromedov? t?sto > Datum: 26.1.2012 09:17:59 > ---------------------------------------- > ošem oproti dřívěšku dnes se do mletého cukru přidává škrob aby tento neztvrdl. > > pepan > > > > ------------ Původní zpráva ------------ > > Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan> > > Předmět: Re: cukromedov? t?sto > > Datum: 26.1.2012 07:32:58 > > ---------------------------------------- > > Med a jemný cukr se nahřejí na cca 35 - 45 st C a potom pořádně promíchají. > > Na 5 kilo cukru půl až jedno kilo medu. Hotové těsto se nechá ustát pár > > hodin při těch 35 st C, potom se může případně nadávkovat do obalů a nechat > > zchladit. > > Na nahřívání menšího množství se s úspěchem dá použít kvalitní trouba. > > Která tu teplotu 35 - 45 st C udrží a nepřepaluje. > > > > Kdysi se používalo hodně na jarní podněcování, protože tehdy nebyl problém > > se s jednotlivými včelstvy piplat. > > Dneska už snad jen na krmení odělků a oplodňáčků. > > Při použití příslušných strojů se dá udělat rychle ve velkém množství, > > například za socíku se medocukrové těsto prodávalo běžně v železářstvích > > nadávkované v silných igelitových zatavených sáčcích v oddělení včelařských > > potřeb. A vyrábělo se prý v obyčejné, jen pořádně vyčištěné míchačce na > > beton. > > > > Dneska by se snad za určitých podmínek mohla uplatnit odrůda medocukrového > > těsta, mač, na málo pracné doplňování zásob na zimu. > > > > > > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 55582
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu