78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (85.71.180.241) --- 14. 1. 2012
Re: alkohol v medovině (55465)

1 % cukrů dá po vykvašení zhruba 0,5 % alkoholu. Pokud se jedná o bezeztrátové kvašení.
V praxi potom část cukrů zpracují jiné mikroorganismy na něco jiného, to záleží na čistotě a na převaze těch správných kvasinek neboli využití rozmnožených kvasinek, když se použije zákvas. Malou část cukrů potom zpracují samotné kvasinky na něco jiného, to jsou potom ty odlišné výsledné chutě hotové medoviny či vína dané použitím odlišných kmenů kvasinek, i při stejném koření.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 55466


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Petr Texl - Re: Re: odv??kovac? n? elektrick?
Předchozí:pavel - alkohol v medovině


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu