78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - R. Polášek (85.71.180.241) --- 14. 1. 2012
Re: alkohol v medovině
1 % cukrů dá po vykvašení zhruba 0,5 % alkoholu. Pokud se jedná o bezeztrátové kvašení.
V praxi potom část cukrů zpracují jiné mikroorganismy na něco jiného, to záleží na čistotě a na převaze těch správných kvasinek neboli využití rozmnožených kvasinek, když se použije zákvas. Malou část cukrů potom zpracují samotné kvasinky na něco jiného, to jsou potom ty odlišné výsledné chutě hotové medoviny či vína dané použitím odlišných kmenů kvasinek, i při stejném koření.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 55466
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu