78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (85.71.180.241) --- 22. 11. 2011
Re: K VÚvč (54977)
"A ještě k Dolu. Jedna z oněch několika docela zajímavých zpráv, které z výzkumáku vzešly, se týkala skladování medu v mrazu. Citace: "Přechovávání medu v nízkých teplotách naprosto nevadí. Není známo, že by se nějaká složka medu mrazem ničila nebo měnila. Nízké teploty zpomalují chemické reakce, proto se obecně potraviny přechovávají chlazené a mražené." (http://www.beedol.cz/2009/med-v-mraznicce/)
Přitom citace z měsíc staré odpověďi SVS týkající se veterinárních požadavků při zpracování a prodeji medu: "Vždy skladujte med v pokojové teplotě, nikdy ne v ledničce..."
Tolik jen na druhou stranu pro příklad, jak závěry výzkumného ústavu respektují a začleňují do svých metodik státní instituce. Je to tady všechno trochu pakárna."
Když se dá tekutý, třeba čerstvě vytočený med rychle zmrazit do mrazničky na těch - 18 st C, je po vytažení a postupném rozmražení tekutý a chutný jako hned po vytočení. Jen mírně zakalený počínající krystalizací, takže podle druhu medu rychle či pomalu zkrystaluje. Mám vyzkoušeno.
Když se dá med do chladničky, kde je teplota 0 + 5 st C, měl by zůstatnějakou dobu tekutý, asi déle než za normální teploty a potom by měl zkrystalovat ještě důkladněji, než med mimo ledničku.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 54982
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu