78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 28. 6. 2011
Re: Medovina (52924) (52925)
Těch 29% není to trochu moc? Nikdy jsem tak cukernatost neměřil ale to je již téměř 1/3 medu to snad ani kvasit nemůže Takové koncentrace se snad používají na konzervaci.
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Honza Zátka <honzazatka/=/seznam.cz> > Předmět: Re: Medovina > Datum: 27.6.2011 23:01:37 > ---------------------------------------- > Kvasinky se nedají jen tak nalít do demižonu, musí se nejdříve udělat zákvas. > Tj. cca litr, dva trochu řidšího roztoku a nechat rozkvasit v 25°C. 16-18°C je > na první (bouřlivé) kvašení málo. Ideální je kolem těch 25°C. Jestli se roztok > rozkvasí, to je ve hvězdách, řekl bych, že ano, rozhodně to chce vyšší teplotu. > > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Martin ?ern? <ustec/=/post.cz> > Předmět: Medovina > Datum: 27.6.2011 22:39:15 > ---------------------------------------- > Dobrý den pánové, na 40 litrů roztoku o cukenatosti 29 na medovinu jsem > použil 8gr. hluboce prokvášejících kvasinek Schimansky se stejným > množstvím živné soli. Živnou sůl jsem rozmíchal v příslušném množství vody, > vlil do demižonu, rozmíchal kvasinky a vlil do demižonu a umístil do > místnosti, kde se pohybuje teplota od 16°C do 18°C. Roztok stále nekvasí. > Můžete mi poradit, kde jsem udělal chybu? > > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52937
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu