78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 28. 6. 2011
Re: Medovina (52924) (52925)

Těch 29% není to trochu moc? Nikdy jsem tak cukernatost neměřil ale to je již téměř 1/3 medu to snad ani kvasit nemůže Takové koncentrace se snad používají na konzervaci.

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Honza Zátka <honzazatka/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: Medovina
> Datum: 27.6.2011 23:01:37
> ----------------------------------------
> Kvasinky se nedají jen tak nalít do demižonu, musí se nejdříve udělat zákvas.
> Tj. cca litr, dva trochu řidšího roztoku a nechat rozkvasit v 25°C. 16-18°C je
> na první (bouřlivé) kvašení málo. Ideální je kolem těch 25°C. Jestli se roztok
> rozkvasí, to je ve hvězdách, řekl bych, že ano, rozhodně to chce vyšší teplotu.
>
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Martin ?ern? <ustec/=/post.cz>
> Předmět: Medovina
> Datum: 27.6.2011 22:39:15
> ----------------------------------------
> Dobrý den pánové, na 40 litrů roztoku o cukenatosti 29 na medovinu jsem
> použil 8gr. hluboce prokvášejících kvasinek Schimansky se stejným
> množstvím živné soli. Živnou sůl jsem rozmíchal v příslušném množství vody,
> vlil do demižonu, rozmíchal kvasinky a vlil do demižonu a umístil do
> místnosti, kde se pohybuje teplota od 16°C do 18°C. Roztok stále nekvasí.
> Můžete mi poradit, kde jsem udělal chybu?
>
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52937


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Sroll Josef - RE: Medovina
Předchozí:Josef.Mensik - Re: Medovina


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu