78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Lekki (e-mailem) --- 27. 5. 2011
Re: V?kup medu (52400) (52403) (52404) (52405) (52409) (52411) (52413) (52416) (52440) (52441) (52443) (52452)
Možná to sem nepatří, ale když jste to nakousli, tak mi to nedá,abych se nezeptal. A co krmení hotovou směsí? Apifonda, Apifortuna, Apivert apod? Asi spíš směřováno na hobby včelaře...
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: V?kup medu > Datum: 27.5.2011 06:45:56 > ---------------------------------------- > "oddelky v EKo rezimu jsem pro jistotu dokrmil BIO cukrem z cukrove trtiny- > 50 kc/ kg,kdyz normalni stal 13 kc/kg. Vysledek byl z 8 oddelku jich 7 > padlo hned zjara-vsechno pokaleno, to jedno jsem se snazil dat do kupy > padlo v dubnu. > Po rozmichani cukru byl roztok hnedy. " > > Tady je krásně vidět to, že "bio" a "eko" jsou z největší části v první > řadě marketingové věci pro zvýšení ceny než věci, které přinášejí skutečný > užitek. Konečný výrobek v cukrovarnictví je totiž čistý bílý cukr. > Všelijaké ty různé hnědé cukry a melasy je buď rovnou už na bílý cukr > standartními metodami nezpracovatelný odpad nebo výrobek, u kterého byly > ušetřeny finální operace, všelijaké čištění a finální bělení. > Takže ve skutečnosti hnědé cukry a melasy by se měly prodávat za znatelně > nižší cenu než se prodává normální výrobek, bílý cukr. Jenže díky tomu, že > tyto výrobky marketingoví šarlatáni nazvali přírodní cukr, biocukr a > podobně, tak na ně mohou nasadit několikrát vyšší cenu než na bílý cukr a > lidi oblblí takzvanou "ekologií" ( bohužel ) je přesto kupují. > Vyhovuje to i výrobcům. Odpad, který by jinak šel do krmení zvířatům nebo > na výrobu "biolihu" do nádrží aut, prodají mnohem dráž jako "krmení" pro > lidi. > A je úplně jedno, jestli v tom cukrovaru zpracovávají cukrovou třtinu nebo > cukrovou řepu. > > Tím textem neřeším to, že všelijaké ty hnědé cukry jsou přece jen o trošku > zdravější než bílý rafinovaný cukr, protože vedle cukru obsahují i další > balastní látky z té výchozí "přírodní" řepy či třtiny. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52463
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu