78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 26. 5. 2011
Re: V?kup medu (52400) (52403) (52404) (52405) (52409) (52411) (52413) (52416)
Na to rychle zapomeň. V Čelechovicích na Hané býval cukrovar kde se vyráběl nerafinovaný cukr.Včelaři kteří si jej nanosily domů a včely jím nakrmily, splakali nad výdělkem. Tak posrané úly jsi v životě neviděl!
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: V?kup medu > Datum: 25.5.2011 23:04:15 > ---------------------------------------- > "Je určitě možnost vzít cukr, ten denaturovat a udělat z něj krmný cukr. > Jenže samotná vhodná denaturace cukru pro včely něco stojí, stojí i něco > ouřada který to umázne kouzelným proutkem z té české kvóty a potom něco > stojí ten blbec, který chce mít něco z toho, že to celé zorganizoval. Pak z > toho chcou mít něco obchodníci a dopravci. Takže stačí toto všechno sečíst > a odpovědět si - co nato tedy ten včelař nakonec řekne. Ten si stoupne do > fronty a jak jeho dělnice, těch pár kil prostě koupí v akci, než aby cpal > peníze do cukru, který je prý denaturován. Neřekne si - je to tedy cukr > když to není cukr? A jeto." > > Cukr pro včely by se určitě nemusel bělit a nemusel by se tak kvalitně > rafinovat. Nevadilo by, kdyby byl roztok takového cukru zažloutlý a jedním > z sledovaných parametrů by muselo být takové množství pro včely > nestravitelných látek, které by ještě včelám v zimě nevadily. Takový cukr > by byl výrobně levnější než obyčejný rafinovaný cukr. > Přirozeně ty ostatní náklady by zůstaly. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52440
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu