78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Honza Zátka (e-mailem) --- 26. 5. 2011
Re: Re: Fascinovany (52410) (52422) (52423) (52424) (52426) (52427) (52433)
Ty procenta jsou hodně přahnané... bílí rafinovaný cukr musí mít minimálně 99,8% čisté sacharózy. Zkrmit med standardně v roztoku jsem psal z důvodu podnícení. Pokud dám do úlu v srpnu hotové zavíčkované zásoby tak matka klást přstane společně se snůškou což není zrovna ideální. Pokud se někdo chcete šťourat ve složení cukru, tak http://www.czfcdb.cz/potraviny/?id=190
------------ Původní zpráva ------------ Od: Radek Hubač <drh/=/seznam.cz> Předmět: Re: Re: Fascinovany Datum: 26.5.2011 12:40:49 ---------------------------------------- Ahoj Jendo, nemám podložené, je to drb, ale říká se, že ten současný cukr může mít až 20% popelovin, zatímco dříve náš cukr měl cca 4%. Je tu někdo, kdo má blízko k cukrovarům? Každopádně vloni kamarád krmil cukrem a v zimě se mu včely podělali, což si za léta nepamatuje. Zimování na medu beru jako přirozenou potravu tedy jako nejlepší. Sám budu o víkendu řešit problém, že nestíhám vytáče, tak asi nějaké nástavky odložím na oddělky, abych mohl přidat kmenovým včelstvům, do maringotky se mi víc než 7NN nevejde. V červenci uvidím, kolik vytočím a kolik jim nechám na zimu. Jinak vytáčet a pak zkrmovat je blbost, copak to někdo dělá divokým včelstvům? Zkrystalizovaný med včelám vůbec nevadí, je hygroskopický nasaje vodu a včely ho odeberou. Radek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52436
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu