78214

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Honza Zátka (e-mailem) --- 26. 5. 2011
Re: Re: Fascinovany (52410) (52422) (52423) (52424) (52426) (52427) (52433)

Ty procenta jsou hodně přahnané... bílí rafinovaný cukr musí mít minimálně 99,8% čisté sacharózy. Zkrmit med standardně v roztoku jsem psal z důvodu podnícení. Pokud dám do úlu v srpnu hotové zavíčkované zásoby tak matka klást přstane společně se snůškou což není zrovna ideální. Pokud se někdo chcete šťourat ve složení cukru, tak http://www.czfcdb.cz/potraviny/?id=190

------------ Původní zpráva ------------
Od: Radek Hubač <drh/=/seznam.cz>
Předmět: Re: Re: Fascinovany
Datum: 26.5.2011 12:40:49
----------------------------------------
Ahoj Jendo,
nemám podložené, je to drb, ale říká se, že ten současný cukr může mít až 20%
popelovin, zatímco dříve náš cukr měl cca 4%. Je tu někdo, kdo má blízko k
cukrovarům?
Každopádně vloni kamarád krmil cukrem a v zimě se mu včely podělali, což si za
léta nepamatuje.
Zimování na medu beru jako přirozenou potravu tedy jako nejlepší. Sám budu o
víkendu řešit problém, že nestíhám vytáče, tak asi nějaké nástavky odložím na
oddělky, abych mohl přidat kmenovým včelstvům, do maringotky se mi víc než 7NN
nevejde. V červenci uvidím, kolik vytočím a kolik jim nechám na zimu. Jinak
vytáčet a pak zkrmovat je blbost, copak to někdo dělá divokým včelstvům?
Zkrystalizovaný med včelám vůbec nevadí, je hygroskopický nasaje vodu a včely ho
odeberou.
Radek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52436


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radek Hubač - Re: Re: Re: Fascinovany
Předchozí:R. Polášek - Re: Re: Fascinovany


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu