78212

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (85.71.180.241) --- 26. 5. 2011
Re: Re: Fascinovany (52410) (52422) (52423) (52424) (52426) (52427) (52433)

" nemám podložené, je to drb, ale říká se, že ten současný cukr může mít až 20% popelovin, zatímco dříve náš cukr měl cca 4%. Je tu někdo, kdo má blízko k cukrovarům?"

Podle mně to je nesmysl. Cukr obsahuje jen uhlík, vodík a kyslík, 20 % popelovin by potom znamenalo něco jako cukr smíchaný s pilinami půl napůl nebo tak nějak.
Ostatně na rafinovaný cukr coby výrobek bude určitě někde oborová norma, která tohleto předepisuje. Tam bude i maximální možný obsah popelovin, pravděpodobně někde na úrovni desetiny procenta.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52435


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Honza Zátka - Re: Re: Fascinovany
Předchozí:R. Polášek - Re: Fascinovany


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu