78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (85.71.180.241) --- 25. 5. 2011
Re: V?kup medu (52400) (52403) (52404) (52405) (52409) (52411) (52413)
"Je určitě možnost vzít cukr, ten denaturovat a udělat z něj krmný cukr. Jenže samotná vhodná denaturace cukru pro včely něco stojí, stojí i něco ouřada který to umázne kouzelným proutkem z té české kvóty a potom něco stojí ten blbec, který chce mít něco z toho, že to celé zorganizoval. Pak z toho chcou mít něco obchodníci a dopravci. Takže stačí toto všechno sečíst a odpovědět si - co nato tedy ten včelař nakonec řekne. Ten si stoupne do fronty a jak jeho dělnice, těch pár kil prostě koupí v akci, než aby cpal peníze do cukru, který je prý denaturován. Neřekne si - je to tedy cukr když to není cukr? A jeto."
Cukr pro včely by se určitě nemusel bělit a nemusel by se tak kvalitně rafinovat. Nevadilo by, kdyby byl roztok takového cukru zažloutlý a jedním z sledovaných parametrů by muselo být takové množství pro včely nestravitelných látek, které by ještě včelám v zimě nevadily. Takový cukr by byl výrobně levnější než obyčejný rafinovaný cukr.
Přirozeně ty ostatní náklady by zůstaly.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52416
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu