78142

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (85.71.180.241) --- 20. 12. 2010
Re: (49060) (49063) (49157)

"Děkuji moc za nasměrování. Dohledal jsem to už na internetu. Netušil jsem co může homogenizace způsobovat, vypadá neškodně. Škoda, že se o tom málo mluví a píše, a že to neuvádějí prodejci mléka ze dvora nebo automatů - jako výhodu jejich mléka, že není homogenizované (snad). A není to jen cukrovka u dětí co může homogenizace mléka způsobovat.
Já už teď vím, že mléko jedině nehomogenizované. Jsem zvědavý, jestli takové v obchodech najdu. "

Cukrovku u dětí a další nemoci nezpůsobuje mléko, ale dá se říct, že počítače. Protože děcka u nich denně hodiny sedí a cpou do sebe sladké tyčinky a sladké mléčné kokteily a podobné blafy, místo aby běhaly venku.
Pohyb je pro dětský organismus obrovsky důležitý, v dětském věku se zakládá na svaly, zakládá se na osteoporózu, zakládá se na nemoci v dospělém věku. Po třicátém roce věku se to projeví, dnešní dětská generace bude na tyto všelijaké civilizační choroby mnohem více náchylná než my. Pohyb v dětském věku a následná kvalita svalů okolo páteře třeba zakládá na to, jak bude ten člověk ve vyšším věku náchylný na bolesti páteře, protože všelijaké vyhřeznuté plotýnky při zvedání těžkých věcí a podobně jsou z velké části umožněny ochabnutím příslušných miniaturních svalů.
Důležitá je taky přiměřená tělesná námaha obecně a následné pocení, protože umožňuje vylučování škodlivin z organismu kůží, šetří tak vylučovací systém a čistí organismus třeba od všelijakých umělých éček z potravin nebo od škodlivin z prostředí lepe než když to děcko jen sedí bez pohybu.
Jinak to je myslím dávno známá věc, že částice menší než cca 50 mikronů mohou projít přímo z potravy do krve, zvláště výrobci potravinových doplňku se toto snaží využívat, není to nic nového.
Mimochodem, srazil jsem litřík krabicového UHT mléka jogurtem na tvaroh a vylezl z toho úplně normální tvaroh, stejně jako z chlazeného mléka nebo mléka od chovatele. Žádný řepkový olej se neobjevil, žádné cizí látky. Akorát se ten tvaroh srážel mnohem pomaleji a byl hodně jemný, takže to trvalo o hodně déle a filtrace od syrovátky by byla náročnější.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 49165


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Ales Molcik - Re: Plosne vysetreni moru-MVP
Předchozí:PavelN - Re: Plosne vysetreni moru-MVP


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu