78214

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Mensik Josef --- 7. 9. 2003
Re: cukor (3922) (3945) (3947) (3949)

A proč ne vždyť cuckr se získává odpařováním vody ze saturováných cukerných
šťáv odpařováním vody při teplotách nad 100 stupňů Celsia Získá se tak tmavě
žlutý surový cukr (který je pro včely těžko stravitelný) a tento se pak ve
spilkách proíráním čistí a získé se tak čírý produkt. Ale tohle jste se již
učil na základní škole, jen si vzpomenout.

Pepan

----- Original Message -----
From: "Michal Seničan" <Senican/=/seznam.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, September 05, 2003 12:58 PM
Subject: RE: cukor


================= Puvodni správa =================
Od (From): "Ing. Bc. Marek Medve" <medve/=/hornik.cz>
Komu (To): "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Kópia (Cc):
Predmet (Subject): RE: cukor
Dátum (Date): 5. 9. 2003 11:45
==================================================

Som podobného názoru až na neblahú skúsenosť s cukrom, ktorý bol určený len
pre včelárov. Bol to zrejme trstinový cukor tmavo žltý. V tedy môjmu
priateľovi padlo 6 včelstiev. Ule boli pokálané zrejme Nozema.
Ostatným včelstvám na vzdialenejšom stanovišti dával originál balenie
Trebišov a nič sa nedialo.
Mám prosím dotaz: Vo včelárskych novinách, Fínske zimovanie sa píše, že
včely na medzistienkach krmime sirupom , ktorý pred tým zahrejeme na bod
varu až roztok zpriehladnie. Veď tam prebiehajú rozne chemické a
fyziologické zmeny. Ja používam vodu vrelú tak 60-70 stupňov.
Môže sa pri rozpúšťaní cukru použiť extrém, myslým variť roztok?










____________________________________________________________
Kam do kina ci divadla? http://kultura.seznam.cz


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 3955


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:jkala - Re: cukor
Předchozí:Mensik Josef - Re: cukor


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu