78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Mensik Josef --- 7. 9. 2003
Re: cukor (3922)

Nezdá se vám, že jste s těch záručních lhůt troch zpitomělí Náš zákon
nedovoluje prodávat výrobky starší dvou let, je to jeden z nesmyslných
zákonů vzniklých lidovou tvořivostí našich poslanců který nerespektuje ani
biologické vlastnosti produktu Za všechny uvedu příkladně klíčivost
petržele. Udržuje klíčivost 5 let, ale nejhorší je v prvním a druhém roce: a
teď babo raď co s tím má udolat semenář. A to platí i pro včelaře kteří
vědí, že med vydrží mnohonásobně déle a je to vlastně jen roztok cukrů

Pepan

----- Original Message -----
From: "Gabriel Kominek" <kominek/=/ives.vs.sk>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, September 05, 2003 10:41 AM
Subject: cukor


Jen tak pro zajímavostDenník SME 5.9.2003
Vyberám z článku:
Hypermarkety TESCO lákali ešte pred pár dňami na nákup lacného
kraštálového cukru. Museli ho stiahnuť- cukor bol starý a menej kvalitný.
Jeho pôvod nie je zatiaľ jasný. Objavili sa podozrenia, že ide o staré
zásoby Správy štátnych hmotných rezerv a na ich predaji mohol niekto
zarobiť.
Na podozrivý cukor upozornili cukrovarníci. Je označený ako slovenský
výrobok, ale ani jeden z cukrovarov ho nedistribuoval na domáci trh. Tescu
dodala cukor firma Super Pek, balil ho Mlyn Šurany. Žiadna z firiem sa k
pôvodu cukru včera jevyjadrila.
V závere článku je veta: Podľa odborníkov cukor nie je zdraviu
škodlivý, kto ho kúpil, ho teda môže spotrebovať.
Na základe uvedeho sa natíska otázka ? Pokiaľ je cukor
uložený v suchu, koľko ročný cukor je možné použiť ako zimné zásoby pre
včelstvá?





Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 3954


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Mensik Josef - Re: cukor
Předchozí:Pavel ©ubr - Re: ?asopis V?ela?stv? - jin? pohled


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu