78212

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Michal Seničan --- 5. 9. 2003
RE: cukor (3922) (3945) (3947)

================= Puvodni správa =================
Od (From): "Ing. Bc. Marek Medve" <medve/=/hornik.cz>
Komu (To): "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Kópia (Cc):
Predmet (Subject): RE: cukor
Dátum (Date): 5. 9. 2003 11:45
==================================================

Som podobného názoru až na neblahú skúsenosť s cukrom, ktorý bol určený len pre včelárov. Bol to zrejme trstinový cukor tmavo žltý. V tedy môjmu priateľovi padlo 6 včelstiev. Ule boli pokálané zrejme Nozema.
Ostatným včelstvám na vzdialenejšom stanovišti dával originál balenie Trebišov a nič sa nedialo.
Mám prosím dotaz: Vo včelárskych novinách, Fínske zimovanie sa píše, že včely na medzistienkach krmime sirupom , ktorý pred tým zahrejeme na bod varu až roztok zpriehladnie. Veď tam prebiehajú rozne chemické a fyziologické zmeny. Ja používam vodu vrelú tak 60-70 stupňov.
Môže sa pri rozpúšťaní cukru použiť extrém, myslým variť roztok?










____________________________________________________________
Kam do kina ci divadla? http://kultura.seznam.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 3949


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Ing. Bc. Marek Medve - RE: cukor
Předchozí:Ivan Cerny - Re: Cinsky med


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu