78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek Hubač (e-mailem) --- 26. 9. 2009
Re: medovina (37857)
Zdravím z Budapešti, nebál bych se experimentu. \záleží na tom, čeho chceš dosáhnout. |Pokud jde o doslazení, zkus na menším množství hmotnost medu, který bude vyhovovat Tvijí chti, pokud je medovina suchá, očekával bych mezi 2-5 kg na 100l. Při tomto doslazení je třeba postupovat, jak byloojiž vícekrát publikováno, zahřát menší množství medoviny a rozpustit v ní celkové množství medu a potom zamícht do medoviny. Musíš počít s opětovným zákalem tak na půl roku, který ovšem chuti nevadí. Mnoho příjemných chvil s medovinou přeje Radek Hubač > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Ludva <e-mail/=/nezadan> > Předmět: medovina > Datum: 25.9.2009 21:49:05 > ---------------------------------------- > Potřebuji poradit.Už leta si nakládám medovinu a vždy si skvěle pochutnám. > Jen jednou, loni jsem medovinu 50 l stočil při druhém stáčení do plastových > kanistrů a nechal v bláhovém domění, že bude jako ve skle. Nebyla, > samozřejmě se zřejmě okysličovala a dokvášela. Po zjištění jsem ji ihned > stočil do skla. Teď je medovina mírně hořčí než normálně a samozřejmě málo > sladká. Lze takovou medovinu ještě nějak napravit? Je stará 2 roky,čirá > dalo by se říci stabilní. Další medoviny mám 100l 1 rok starou ve skle ok. > diky za radu. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 37864
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu