78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 22. 3. 2009
Re: Velk? balen? cukr (34753) (34757) (34758) (34759) (34781) (34784) (34795) (34796)
Takový namíchaný cukr by se musel rozpustit a celý proces výroby od kalolisů přes mlýnky a pračky zopakova. to je vlastně polovina procesu výroby. Už také nevíte jaké kombinace podvodů by jste vymysleli
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: KaJi <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Velk? balen? cukr > Datum: 22.3.2009 09:52:58 > ---------------------------------------- > > Zajímavé v této souvislosti je, že nejlacinější med se k nám dováží z > > Itálie. Zřejmě i tam mají flexibilní preacovní sílu ve státní správě. > :-)) > > Itálie je kapitola sama pro sebe, coby země s nemocným hospodářstvím je tam > pracovní síla v jižní části velice levná, pokud rovnou to za pár šupů a na > černo nedělají afričtí a podobní přistěhovalci. > -------------------------------------------- > Už vidím černocha jak dělá na černo na celnici nebo na berňáku. :-))) > -------------------------------------------- > > K tomu, že se cukr smíchá s kakaem nebo čajem, doveze a potom přečistí, na > to se dívám poněkud skepticky. Ono to totiž není tak jednoduché takový mix > spolehlivě a hlavně levně zbavit příměsí včetně zabarvení a potom zase > odpařit roztok a získat tuhý rafinovaný cukr, aby se to vůbec cenově > vyplatilo. > -------------------- > Tohle taky nikdo nedělal. To se spotřebovávalo do potravinářské a cukrářské > výroby. Naprosto legálně a nice se nemuselo vykazovat. Než se > upravil/upřesnil celní sazebník. > ----------------------- > > > To není líh s realizovatelnou tržní cenou díky dani 200 - 400 kč > za litr, ale cukr s cenou 20 Kč za kilo. Dávalo by to poněkud větší smysl > pouze v případě, kdyby se taková směs rozpustila, zběžně zbavila příměsí a > potom prodala jako sirup pro výrobu čokoládových cukrovinek nebo stáčených > čajů a podobných. A původní rafinovaný cukr, který by se jako nakoupil pro > tuto výrobu, potom nějak pod rukou prodal... > ------- > > > Mějte se, jdu makat. :-)) > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 34800
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu