78211
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 12. 3. 2009
Re:??dk? med je pro spot?ebitele lep? (34599)
Na krystalizaci medu má zásadní vliv poměr cukrů v medu a ne obsah vody v medu. jeho ztvrdnutí na kámen se zabrání jen pastováním nebo nedovolenými zásahy do něj ( přehřátí, přidání škrobu nebo odfiltrování pylu)
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan> > Předmět: ??dk? med je pro spot?ebitele lep? > Datum: 12.3.2009 09:11:26 > ---------------------------------------- > Podle mého názoru je pro spotřebitele mnohem vhodnější med s větším > množstvím vody, než jsou dnešní normy pro obsah vody v medu. Spotřebitel > požaduje sladidlo či potravinu s co nejmenší manipulací a to zkrystalovaný > med, který se musí pracně dloubat ze sklenice ale i nezkrystalovaný med, > který je tuhý a musí se taky rozmíchávat, není. Já myslím, že se vedle > klasického medu s malým množstvím vody, který je výhodný hlavně v tom, že > má automaticky dlouhou životnost a nekazí se, prosadí i řídké medy ve > formě sirupů, hlavně na slazení nápojů. Jen co se vymyslí, jak ten řídký > med ochránit před zkažením a víceméně přitom zachovat jeho chuť , vůni a > případně i obsah enzymů, jestli třeba nějakou šetrnou pasterizací podobně > jako se dneska dělá trvanlivé mléko. Bude tak možnost získat ve > velkoprovozu ze včelstev ze řepky i z jiných snůšek v celkovém součtu více, > protože se med včelám sebere dříve, než ho zahustí a ony se potom mohou > místo zahušťování více věnovat donášení sladiny do úlů. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 34604
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu