78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 6. 10. 2008
Re: Cukr za 11,50 (31823) (31824) (31831) (31832) (31833) (31835) (31837) (31840) (31846) (31853) (31859) (31866) (31877) (31878) (31881) (31882)
Ještě vám zbývá vysvětlit vyšší podíl sacharózy v akátovém medu a její pozdější nižší hodnoty
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Gustimili?n Pazderka <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Cukr za 11,50 > Datum: 06.10.2008 20:44:02 > ---------------------------------------- > Proč by tam měla být zjištěna sacharóza. Nevíte že ji včela svými výměšky > dokáže při zpracování rozštěpit? > ----------------------------------------------------------- > Příteli Pazderko, skutečně sacharózu včela rozštěpí beze zbytku tak, aby > nebyla v medu zjistitelná?? To je pro mne novinka. Tím končím diskusi na > toto téma. > Zdravím Pepča > ............. > > Diskuze je možná pro Vás pane Křapka uzavřená, ale otazníky stále vidí nad > včelařem, coby dodavatelem průmyslového cukru do medu a jeho obhajobou před > zákazníkem, co si kupuje med. > > Samozřejmě že ve svých včelstvech nenaleznete sacharózu. Když pominu kdo > odebírá vzorek pro taková zjištění a tím ho může velice při výběru coby Vy, > znalý producent medu ovlivnit, dále je tu matematika a fyzika, která dokáže > spočítat vložené množství sirupu, množství včel - enzymu k rozštepení, > množství nového medu (do konce května) podíl štepení nejen včelou ale také > stávající nový med a i pyl svým chrakterem přispívá k štěpení a doštěpení > Vašich zásob cukru a nakonec dojdete coby včelař co umí přeskládat najaře > vložené zásoby tak, aby se dostaly do aktivního oběhu a k enzymům, co jsou > i v obalu stále minimálně 3 měsíce velmi aktivní a nazvete ji medem a > odešlete ho do VÚ Dol, aby jste měl nějaký papír o Vaší produkční kvalitě > před zákazníkem. > > Neberte to jako urážku, ale zkušený včelař (pokud se za něj považuje) dle > svých schopností dokáže velmi eliminovat vkládání průmyslových cukrů do > svých včelstev a tím dodržovat Evropská pravidla. Jasné je, že pravidla se > porušují a 25 kg vloženého cukru na včelstvo se nezlobte, je i někde nad > 600 n.m. příliš. > > Zdravím a děkuji za Vaše sdílené názory. PS: Včela opravdu za přispění > svých enzymů a jiných příčin dokáže rozštěpit sacharózu na hodnoty, > splňující normu. (třebas i Český med) > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 31883
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu