78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Gustimilián Pazderka (80.78.156.8) --- 6. 10. 2008
Re: Cukr za 11,50 (31823) (31824) (31831) (31832) (31833) (31835) (31837) (31840) (31846) (31853) (31859) (31866) (31877) (31878) (31881)
Proč by tam měla být zjištěna sacharóza. Nevíte že ji včela svými výměšky dokáže při zpracování rozštěpit?
-----------------------------------------------------------
Příteli Pazderko, skutečně sacharózu včela rozštěpí beze zbytku tak, aby nebyla v medu zjistitelná?? To je pro mne novinka. Tím končím diskusi na toto téma.
Zdravím Pepča
..............
Diskuze je možná pro Vás pane Křapka uzavřená, ale otazníky stále vidí nad včelařem, coby dodavatelem průmyslového cukru do medu a jeho obhajobou před zákazníkem, co si kupuje med.
Samozřejmě že ve svých včelstvech nenaleznete sacharózu. Když pominu kdo odebírá vzorek pro taková zjištění a tím ho může velice při výběru coby Vy, znalý producent medu ovlivnit, dále je tu matematika a fyzika, která dokáže spočítat vložené množství sirupu, množství včel - enzymu k rozštepení, množství nového medu (do konce května) podíl štepení nejen včelou ale také stávající nový med a i pyl svým chrakterem přispívá k štěpení a doštěpení Vašich zásob cukru a nakonec dojdete coby včelař co umí přeskládat najaře vložené zásoby tak, aby se dostaly do aktivního oběhu a k enzymům, co jsou i v obalu stále minimálně 3 měsíce velmi aktivní a nazvete ji medem a odešlete ho do VÚ Dol, aby jste měl nějaký papír o Vaší produkční kvalitě před zákazníkem.
Neberte to jako urážku, ale zkušený včelař (pokud se za něj považuje) dle svých schopností dokáže velmi eliminovat vkládání průmyslových cukrů do svých včelstev a tím dodržovat Evropská pravidla. Jasné je, že pravidla se porušují a 25 kg vloženého cukru na včelstvo se nezlobte, je i někde nad 600 n.m. příliš.
Zdravím a děkuji za Vaše sdílené názory. PS: Včela opravdu za přispění svých enzymů a jiných příčin dokáže rozštěpit sacharózu na hodnoty, splňující normu. (třebas i Český med)
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 31882
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu