78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polášek (e-mailem) --- 17. 6. 2008
Re: Re:Cereni medu (30013) (30014) (30016)

Když je čas prohlížet vytočený med každý den, dá se zachytit stav, kdy med
právě začal být tuhý. Nečistoty na povrchu medu jdou potom docela dobře
sebrat jen s malým množstvím medu třeba obyčejnou plastovou kuchyňskou
škrabkou . Ostatní med, když se rozmíchá nějakým míchadlem nebo třeba jen
velkou vařečkou, stane se opět na asi půl dne, den omezeně tekutý a je ho
možno nalít do sklenic. Po ztuhnutí je to něco mezi ztvrdlým medem a
pastovaným medem. Med je možné pár dalších dnů pravidelně míchat, dokud to
ještě půjde, bude se potom dávat hůře do sklenic, ale bude v nich po
zatuhnutí více "pastovatější" U některých medů to sebrání nečistot nepůjde,
med tuhne, ale na povrchu zůstane trvale tekutá vrstva, nebo zůstane úplně
tekutý. To by byl akátový med, kdysi to byl med z červeného jetelu z srpnové
snůšky, potom to budou medy s větším množstvím vody.

R. Polášek
----- Original Message -----
From: "Tomáš Heřman" <Herman.T/=/seznam.cz>
To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, June 17, 2008 3:39 PM
Subject: Re:Cereni medu


no to asi bude cesta.

Prave problem je v tom pastovani, ze vrchni cast kde jsou vsechny necistoty
se promicha a tak se dostane vsude. Tim, ze to delam v malych kyblikach je
to vic prace protoze z kazdeho musim sebrat vrsek (a to se mi nedari
dokonale) a tak si ted premyslim jak to vyresit na priste lepe - zejmena z
casoveho hlediska. Vetsi nadoby zatim nemam a ani se mi do nich moc nechce
protoze jsou tezky.

Diky

T.H.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 30018


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Tomáš Heřman - Re: Re:r?mky - hoffman ?i klasick? s mezerniky?
Předchozí:Radim Polášek - Re: Re:r?mky - hoffman ?i klasick? s mezerniky?


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu