76652

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polá?ek (e-mailem) --- 11. 1. 2008
Re: Norské zimování (26695) (26715) (26716)

Publikované zkoušky vycházely různě nejspíš podle toho, jestli včely mohly
zvenku k tomu cukru donést ještě další sladinu. Rozdíl byl určitě taky, když
na stanovišti byl přebytek pylu proti stanovišti, kde bylo pylu méně. V
poslední řadě může být rozdíl, jestli to je v červenci na místě, kde je
teplo a jsou i teplé noci nebo jestli to je už později a v noci je zima. Po
Anně není výjimky zrána na otevřeném prostranství teplota 3 - 5 st C. Já
bych řekl na 10 kilo cukru na průměrném až lepším stanovišti 2 - 3 kila
padnou na stavbu mezistěn.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "vsusicky" <vsusicky/=/atlas.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, January 11, 2008 8:16 AM
Subject: Re: Norské zimování


> Když se ppoužije komorování na jaře (2-3 souše), tvorba oddělků (2-3
souše)
> a 2-3 souše se nahradí mezistěnami při krmení v podletí obměníte průběžně
v
> jedné sezóné minimáilně polovinu plodiště. Ale původní diskuze byla o tom,
> že by norské zimování provedené ve vhodném časovém okamžiku spojené ještě
> např., s fumigací mohlo být součástí snahy o snížení zamoření včelstva VD
> tím, že přijde o veškerý plod a roztočů na včelách se zbavíte fumigací.
> Obměna díla byla v kontextu pouze další doprovodný efekt. Dalším efektem
> může být zvýšený výzisk vosku. Pro ty, kteří s tím mají zkušenosti bych
měl
> dotaz: o kolik odhadujete že se zkrmí více cukru proti včelstům, u kterých
> se norské zimování neprovádí? Dík za Vaše názory.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 26724


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:M. Václavek - Re: Racionalizace a uteplen?
Předchozí:Radim Polá?ek - Re: Racionalizace a uteplen?


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu