78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 6. 8. 2007
Re: Medovina (24146) (24156)
kvašení medoviny by mělo probíhat při 25°C.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Radek Kruina <radek.krusina/=/atlas.cz> > Předmět: Re: Medovina > Datum: 06.8.2007 08:53:16 > ---------------------------------------- > Ondra napsal: > > >Dobry den, zkousim vyrabet 30 litru medoviny, ale mam s tim nejake trable. > Poradite mi prosim nekdo? Zakvas byl v porad kalny po stranach sli bublinky > a po zamychani penil. Ale kdyz sem to smychal s prevarenym medem a vodou a > pridal zivnou sul podle navodu a uzavrel, tak to vubec nechce bublat :-( > Tak bych se chtel optat, za jak dlouho by se to melo rozbublat a jak asi > hodne to pak bubla? > >Treba rybizove vino mi tedy bublalo hodne asi jedna bublinka zhruba behem > 2-3 sekund. Je to u medoviny stejne?? Netusite proc mi to po 2 dnech nechce > bublat?? > .................. > > Zkusil bych dát roztok pokud možno do tepla (nemít ho ve sklepě a už vůbec > ne ve studeném), a počkal bych ještě. Myslím, že se to do týdne rozkvasí. > > Jinak jedna bublinka během 2 - 3 sekund není moc. Myslím, že medovina v > plném kvasu bude bulat mnohem víc. Pozor ať nepřeteče. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 24180
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu