78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek Krušina (195.39.121.166) --- 6. 8. 2007
Re: Medovina (24146)
Ondra napsal:
>Dobry den, zkousim vyrabet 30 litru medoviny, ale mam s tim nejake trable. Poradite mi prosim nekdo? Zakvas byl v porad kalny po stranach sli bublinky a po zamychani penil. Ale kdyz sem to smychal s prevarenym medem a vodou a pridal zivnou sul podle navodu a uzavrel, tak to vubec nechce bublat :-( Tak bych se chtel optat, za jak dlouho by se to melo rozbublat a jak asi hodne to pak bubla?
>Treba rybizove vino mi tedy bublalo hodne asi jedna bublinka zhruba behem 2-3 sekund. Je to u medoviny stejne?? Netusite proc mi to po 2 dnech nechce bublat??
...................
Zkusil bych dát roztok pokud možno do tepla (nemít ho ve sklepě a už vůbec ne ve studeném), a počkal bych ještě. Myslím, že se to do týdne rozkvasí.
Jinak jedna bublinka během 2 - 3 sekund není moc. Myslím, že medovina v plném kvasu bude bulat mnohem víc. Pozor ať nepřeteče.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 24156
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu