78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 8. 6. 2007
Re:cukr (23152)
Pro výrobu medoviny platí stejná pravidla jako u výroby vína a i stejné nemoci vína z toho co popisuješ mohlo jít o nízkou teplotu při kvašení medovina potřebuje 25°C nebo o chorobu slezovatění , tam pomůže jen znovu převařit dosladit na potřebnou hodnotu a znovu zaočkovat kvasinkami
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Michal <e-mail/=/nezadan> > Předmět: cukr > Datum: 07.6.2007 18:26:59 > ---------------------------------------- > Radim Polá?ek: > > Varil jsem tu medovinu minimalne hodinu z toho 45 minut se vazne varila na > dost vysoke teplote..Poctive jsem obiral penu, co se tvorila na hladine. S > tim pomerem nevim. Jsem to behem kvaseni pretacel, jak radi v navodu, aby > se provzdusnila a prilil drobek studene prevarene vody. Na chvilku(cca den > dva) to pomohlo,ale pak to zas prestalo kvasit.Pomery cukr, voda, med byli > podle navodu.. Snad jestli to nebylo tim ze ten med byl trosku > predkvaseny.. Asi ho deda vytocil brzo a nechal v teple, to uz mi dneska > ale nepovi. Nebo by mohli byt spatne kvasinky. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 23155
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu