76384

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 8. 6. 2007
Re:cukr (23152)

Pro výrobu medoviny platí stejná pravidla jako u výroby vína a i stejné nemoci vína z toho co popisuješ mohlo jít o nízkou teplotu při kvašení medovina potřebuje 25°C nebo o chorobu slezovatění , tam pomůže jen znovu převařit dosladit na potřebnou hodnotu a znovu zaočkovat kvasinkami

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Michal <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: cukr
> Datum: 07.6.2007 18:26:59
> ----------------------------------------
> Radim Polá?ek:
>
> Varil jsem tu medovinu minimalne hodinu z toho 45 minut se vazne varila na
> dost vysoke teplote..Poctive jsem obiral penu, co se tvorila na hladine. S
> tim pomerem nevim. Jsem to behem kvaseni pretacel, jak radi v navodu, aby
> se provzdusnila a prilil drobek studene prevarene vody. Na chvilku(cca den
> dva) to pomohlo,ale pak to zas prestalo kvasit.Pomery cukr, voda, med byli
> podle navodu.. Snad jestli to nebylo tim ze ten med byl trosku
> predkvaseny.. Asi ho deda vytocil brzo a nechal v teple, to uz mi dneska
> ale nepovi. Nebo by mohli byt spatne kvasinky.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23155


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Gustimilián Pazderka - Re: Cenovy prehled
Předchozí:Radim Polá?ek - Re: ?ervnov? pov?d?n?


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu