78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 7. 1. 2007
Re: med a mikrovlnka (20001) (20002) (20003) (20008) (20011) (20013) (20016)
Otázka zněla proč ne mikrovlnka Já se také dočítám jen TO NE a to o všech potravinách ale nikde se nedovídám proč a co se tam děje KDYŽ TO HLEDÁM NA INTERNETU TAK JSOU TAM JEN ROZPORUPLNÉ INFORMACE Z NOVINOVÝCH ČLÁNKŮ
PEPAN
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: M. V?clavek <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: med a mikrovlnka > Datum: 07.1.2007 10:31:13 > ---------------------------------------- > Ohřevem medu nad cca 50°C se ničí veškeré léčivé látky medu.Vzniká tím HMF > ( hydroximethylfulfural ), což je vlastně jedovatá látka, tím z medu > vytváříme lehce ( nepatrně ) jedovatý produkt.Dále se mění chuťové > vlastnosti medu ........karamelizuje. > Takové med není med,ale spíše kontaminovaný invert!!! > Med v supermarketech většinou nemá žádnou cenu, protože jde většinou o med > pasterizovaný ( případně falšovaný ). > HMF se také nepatrně uvolnuje vlivem stárnutí medu ( velikost tohoto > uvolnování je dána tím, v jakých podmínkách je med > skladovaný....oslunění,teplota........... vždy však se daleko více HMF > uvolní při zahřívání medu nad cca 50°C ) > Pří rozpouštění medu na to musíme dávat pozor!Jsou metody jak bezpečně > rozpustit med....např. vodní lázen,ponorná spirála s termostatem,.... > Rozhodně bychom neměly při rozpouštění medu překračovat 50°C. > Nedělejme z léku jed. > Med a mikrovlnka.......ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > zdravím........M. Václavek > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20022
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu