78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Löffelmann (e-mailem) --- 29. 9. 2006
Re: Vaoení medového piva (18815)
Mohu Vam teke doporucit MEDOVINOVEpivo vyrabene klasterem v Zelive svrchnim kvasenim. Je moc dobre a silne 15stupnu. jan ----- Original Message ----- From: "Stonjek " <e-mail/=/nezadan> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, September 28, 2006 9:58 AM Subject: Vaoení medového piva
> Je to tak, slad, tzn. naklíčený ječmen je v pivovarnictví zdrojem cukrů, > chuť určuje hlavně chmel. Chceme li vyrobit medové pivo, musíme slad > nahradit medem a ostatní zůstává. Je pravdou, že mě pivo vyrobené v Dole > nijak nenadchlo a rozhodně si to pravé raději koupím. Můj kamarád J. Langr > ho ale doopravdy dokáže uvařit doma na sporáku, žádné problémy s > natlakováním si nepřipouští a tohlo pivo už se doopravdy pít dá, ale té > práce a shánění. Pro oslavy 100 let ZO Nový Knín nechal uvařit menší várku > v malém pivovárku, kde se med přidal jen zčásti a mohu potvrdit, že pivo > bylo nezvykle silné a výborné. Kdyby se takové čepovalo v mém okolí, > určitě > bych na něj občas zašel. > Zdraví R. Stonjek >
--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________ Konference Vcely Vcely/=/v.or.cz http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18825
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu