78697
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
- Stonjek (213.151.87.17) --- 28. 9. 2006
Vaření medového piva
Je to tak, slad, tzn. naklíčený ječmen je v pivovarnictví zdrojem cukrů, chuť určuje hlavně chmel. Chceme li vyrobit medové pivo, musíme slad nahradit medem a ostatní zůstává. Je pravdou, že mě pivo vyrobené v Dole nijak nenadchlo a rozhodně si to pravé raději koupím. Můj kamarád J. Langr ho ale doopravdy dokáže uvařit doma na sporáku, žádné problémy s natlakováním si nepřipouští a tohlo pivo už se doopravdy pít dá, ale té práce a shánění. Pro oslavy 100 let ZO Nový Knín nechal uvařit menší várku v malém pivovárku, kde se med přidal jen zčásti a mohu potvrdit, že pivo bylo nezvykle silné a výborné. Kdyby se takové čepovalo v mém okolí, určitě bych na něj občas zašel.
Zdraví R. Stonjek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18815
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 28. 9. 2006
Re: Vaoení medového piva
Pokd se slad úplně nahradí medem, čím se potom takové medové pivo liší od medoviny?
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Stonjek" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, September 28, 2006 9:58 AM Subject: Vaoení medového piva
> Je to tak, slad, tzn. naklíčený ječmen je v pivovarnictví zdrojem cukrů, > chuť určuje hlavně chmel. Chceme li vyrobit medové pivo, musíme slad > nahradit medem a ostatní zůstává. Je pravdou, že mě pivo vyrobené v Dole > nijak nenadchlo a rozhodně si to pravé raději koupím. Můj kamarád J. Langr > ho ale doopravdy dokáže uvařit doma na sporáku, žádné problémy s > natlakováním si nepřipouští a tohlo pivo už se doopravdy pít dá, ale té > práce a shánění. Pro oslavy 100 let ZO Nový Knín nechal uvařit menší várku > v malém pivovárku, kde se med přidal jen zčásti a mohu potvrdit, že pivo > bylo nezvykle silné a výborné. Kdyby se takové čepovalo v mém okolí, určitě > bych na něj občas zašel. > Zdraví R. Stonjek >
---------------------------------------------------------------------------- ----
> _______________________________________________ > Konference Vcely > Vcely/=/v.or.cz > http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18816
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Jan Čáp (e-mailem) --- 28. 9. 2006
Re: Vaření medového piva
Radim Polášek napsal(a): > Pokd se slad úplně nahradí medem, čím se potom takové medové pivo liší od > medoviny Sleský rozum mi říká, že takové "pivo" se bude od medoviny lišit nižším obsahem alokohlu a tím i nižší trvanlivostí (leda že by tam dal Ruda toho medu hodně, jako do medoviny a pak to bude chmelená medovina jako každá jiná z medu a chmele).
Oproti pivu to zase bude daleko méně plné (řídká vodička, kde není co "kousat") a nebude to chutnat po sladu, čili úplně jinak než pivo.
Honza Čáp
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18817
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Jan Čáp (e-mailem) --- 30. 9. 2006
Re: Vaoení medového piva
Stonjek napsal(a): > .. pak už záleží na dávkování a štěstí. Zdraví R. Stonjek > No vždycky si můžeš vybrat - buď se učit zálady řemesla a nebo se modlit za návštěvu štěstěny.
Pivovarskej pozdrav "Dej bůh štěstí!" určitě vznikl dávno před Poupětem.
Honza _______________________________________________ Konference Vcely Vcely/=/v.or.cz http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18833
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Löffelmann (e-mailem) --- 29. 9. 2006
Re: Vaoení medového piva
Mohu Vam teke doporucit MEDOVINOVEpivo vyrabene klasterem v Zelive svrchnim kvasenim. Je moc dobre a silne 15stupnu. jan ----- Original Message ----- From: "Stonjek " <e-mail/=/nezadan> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, September 28, 2006 9:58 AM Subject: Vaoení medového piva
> Je to tak, slad, tzn. naklíčený ječmen je v pivovarnictví zdrojem cukrů, > chuť určuje hlavně chmel. Chceme li vyrobit medové pivo, musíme slad > nahradit medem a ostatní zůstává. Je pravdou, že mě pivo vyrobené v Dole > nijak nenadchlo a rozhodně si to pravé raději koupím. Můj kamarád J. Langr > ho ale doopravdy dokáže uvařit doma na sporáku, žádné problémy s > natlakováním si nepřipouští a tohlo pivo už se doopravdy pít dá, ale té > práce a shánění. Pro oslavy 100 let ZO Nový Knín nechal uvařit menší várku > v malém pivovárku, kde se med přidal jen zčásti a mohu potvrdit, že pivo > bylo nezvykle silné a výborné. Kdyby se takové čepovalo v mém okolí, > určitě > bych na něj občas zašel. > Zdraví R. Stonjek >
--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________ Konference Vcely Vcely/=/v.or.cz http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18825
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu