78214

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polášek (e-mailem) --- 28. 9. 2006
Re: Vaření medového piva

No mně právě spíše vyhovuje takové méně alkoholické pití jako desítka pivo,
co se pije spíše na žízeň. Co se týká trvanlivosti, muselo by se konzervovat
stejně jako to pivo, to znamená přetlakem oxidu uhličitého nebo u
průmyslového výrobku i pasterizací či jak se to pivo vlastně stabilizuje.
Chuť by se mohla na rozdíl od piva doplnit třeba bylinkami.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Jan Čáp" <>
To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, September 28, 2006 11:53 AM
Subject: Re: Vaření medového piva


Radim Polášek napsal(a):
> Pokd se slad úplně nahradí medem, čím se potom takové medové pivo liší od
> medoviny
Sleský rozum mi říká, že takové "pivo" se bude od medoviny lišit nižším
obsahem alokohlu a tím i nižší trvanlivostí (leda že by tam dal Ruda
toho medu hodně, jako do medoviny a pak to bude chmelená medovina jako
každá jiná z medu a chmele).

Oproti pivu to zase bude daleko méně plné (řídká vodička, kde není co
"kousat") a nebude to chutnat po sladu, čili úplně jinak než pivo.


Honza Čáp

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18818


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Jan Čáp - Re: Vaření medového piva
Předchozí:Jan Čáp - Re: Vaření medového piva






Klikněte sem pro nápovědu