78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 6. 8. 2006
Re:trojnožka na stáčení medu a frekvenční menič (17852) (17862) (17872) (17878) (17886) (17919)

>>>...... Navíc mívá někdy i zavíčkovaný med obsah vody nad 20%, a to už je
od včel podraz. Co pak s tím jiného než do medoviny. Na nějaké vysoušení
medu v mých podmínkách nevěřím. Nepotřebuji řepku v blízkosti. Nebezpečí
postřiků, problémový med a chuť taky nic moc..........<<<<<
Kdybys to neměl čím měřit tak to klidně uložíš a nic nebudeš vědět a medu by se taky nic nestalo Tak to nízký obsah vody nedovolí kvasinkám začít se množit Pro kvašení za této cukernatosti musíš vytvořit také příznivé podmínky takže stačí chladné a suché prostředí a je to v pořádku nesmíš med skladovat jak jsem to viděl u známých " otevřená sklenice na lince vedle sporáku " Ale i burčák plný živých kvasinek nám chutná a zdraví prospívá. Tak si vyber!!!

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radek HUBAČ <drh/=/seznam.cz>
> Předmět: trojnožka na stáčení medu a frekvenční menič
> Datum: 04.8.2006 20:20:52
> ----------------------------------------
> Pro svého kamaráda scháním trojnožku na stáčení medu a pro sebe
> frekvenční měnič na medomet, nejlépe od fi. Mitronic, nepotulují se
> někde???
> Předem děkuji
>
> MUDr. Radek Hubač
> drh/=/seznam.cz
> mobil: 774 028 601
>
>
> -----Original Message-----
> From: Eman [mailto:e-mail/=/nezadan]
> Sent: Thursday, August 03, 2006 10:10 AM
> To: V?ela?sk? mailing list
> Subject: Re: cukernat?n? medu
>
> Pro malovčelaře se ta investice i provoz nevyplatí. U sebe to považuju
> za
> zbytečné a všem zákazníkům opakuji, že zkrystalizovaný med je
> kvalitnější
> než "mrtvý" tekutý levný med v supermarketu. Je to trochu demagogie, ale
> nějakou logiku to má.
>
> Celá ta teplotní teorie kolem krystalizace mě selhává, když vytáčím po
> týdnu napůl zkrystalizovaný řepkový med, který by měl mít teplotu kolem
> +30
> C v úlu. Navíc mívá někdy i zavíčkovaný med obsah vody nad 20%, a to už
> je
> od včel podraz. Co pak s tím jiného než do medoviny. Na nějaké vysoušení
> medu v mých podmínkách nevěřím. Nepotřebuji řepku v blízkosti. Nebezpečí
> postřiků, problémový med a chuť taky nic moc.
>
> ------------------
> R.Polášek:
> Nabízí se otázka, jak moc by bylo náročné skladovat med pár měsíců při
> nějaké teplotě těsně nad nulou, kdy by med zůstal tekutý.
>
> __________ Informace od NOD32 1.1454 (20060321) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17952


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Eman - Re: cukernat?n? medu Navod na zazrak na vyssi cenu medu existuje!!!
Předchozí:Josef.Mensik - Re: Nevyto?iteln? med


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu