78123

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Lubomir (213.226.246.82) --- 26. 3. 2006
Re: med s nakyslou vuni (15437)

Mám medovicový med z roku 2004 podobných vlastností, tj. hustý, chutný, ale s vůní po otevření nádoby mírně po kvašení. Vyskytlo se to v jedné plechovce u cca 15 kg ze 150 kg.
Dr. Přidala na semináři v Třešti vzorek zkoumal na obsah vody, nezjistil nic mimořádného. Doporučil nejlépe tento med použít k výrobě medoviny nebo na medocukrové těsto ( med nekvasí, lze i smíchat s větším množstvím normálního medu ( riziko ztráty zákazníků).
Zatím jsem zkusil vrchní část cca 5 kg v nádobě odebrat, zda kvasnou vůni nezpůsobuje vrchní vrstva, která mohla při pravděpodobném nedokonalém uzavření nabrat vzdušnou vlhkost, nepomohlo. Příčinu tohoto jevu si zatím neumím vysvětlit, chystám se zkusit poprvé medovinu.
Luboš

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 15453


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Gustimilián Pazderka - Re: med s nakyslou vuni
Předchozí:kozlík - Ještě jednou ležan


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu