78369
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Lubomir (213.226.246.82) --- 26. 3. 2006
Re: med s nakyslou vuni (15437)
Mám medovicový med z roku 2004 podobných vlastností, tj. hustý, chutný, ale s vůní po otevření nádoby mírně po kvašení. Vyskytlo se to v jedné plechovce u cca 15 kg ze 150 kg.
Dr. Přidala na semináři v Třešti vzorek zkoumal na obsah vody, nezjistil nic mimořádného. Doporučil nejlépe tento med použít k výrobě medoviny nebo na medocukrové těsto ( med nekvasí, lze i smíchat s větším množstvím normálního medu ( riziko ztráty zákazníků).
Zatím jsem zkusil vrchní část cca 5 kg v nádobě odebrat, zda kvasnou vůni nezpůsobuje vrchní vrstva, která mohla při pravděpodobném nedokonalém uzavření nabrat vzdušnou vlhkost, nepomohlo. Příčinu tohoto jevu si zatím neumím vysvětlit, chystám se zkusit poprvé medovinu.
Luboš
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 15453
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu