78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Stonjek (213.151.87.17) --- 11. 2. 2006
Re: Sedimentace a kvašení medu v nádobě (14546) (14549) (14552) (14558)
Musím souhlasit,že spousta teorií je na ... Zkvašení medu je z praktického hlediska způsobeno hloupostí a neschopností včelaře a omluvit jde pouze začátečnickou nezkušeností. Toto nebezpečí v převážné míře ohrožuje medy vytočené do 1. 6. Pak je situace výrazně lepší. Stačí si ve VUVČ Dol objednat hustoměr na obsah vody v medu a současně s tím používat nějaký vhodný teploměr. Měřič stojí 170 Kč a určitě ho pošlou. Kdo uvádí na trh med pod 18% tak tyto problémy nemá. Kdo zjistí vyšší hodnoty /není problém u řepky i kolem 22%/ musí vysoušet. V archivu o tom určitě něco bude. Princip je jednoduchý. Nahřát do 50 stupňů a míchat a větrat Zdraví R. Stonjek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 14559
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu