78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek Hubač (e-mailem) --- 19. 12. 2005
Re: Medovina (13796)
ahoj, myslim, ze v tom druhem pripade byla medovina mírně naoctělá ten povlak je z neušlechtilých kvasinek a bakterií. a v tom prvem pripade by bylo potreba upresneni jestli byla delana za studena, jestli jsi nepřidal koření atd, mohly by to být bílkoviny z pylu, ktere se odstrani aby nehnily a nic se nedeje. Težko hádat. Radek > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: A.Podh?jeck? <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Medovina > Datum: 19.12.2005 13:45:13 > ---------------------------------------- > Na konci prvního kvašení se mi na povrchu v některých nádobách udělal bílý > povlak. Plíseň to nebyla. Po sebrání medovina ničím cítit nebyla. Protože > nebyla ještě dokvašená, nechal jsem ji dál v teple. Mám termokomoru, která > mně dobře drží teplotu. Neví někdo co to je a jak tomu zabránit? > Jednou se mi už udělal našedlý povlak a medovina pak byla trochu cítit > jako acetonem. Medovina pak byla jako šampaňské. Pořád pěnila. > Dík za radu. > Tonda. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13797
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu