78387
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Pavel T. (193.108.106.20) --- 21. 11. 2005
"Pěnový" med
Stejná věc se děje i v uskladněných sklenicích.
Předpokládám, že je to rozkvášení v pomalé fázi.
Med obsahuje totiž inhibitory proti kvašení.
Ve sklenici je vidět přes sklo bílá fáze, která jde od koláče na povrchu dolů jako když mramor. Po roztavení vyplave bílá fáze nahoru a pro prodej nevypadá vábně. Po rozmíchání se ztratí, pokud je med dostatečně tekutý. Nemá žádnou navinulou chuť, asi proto, že CO2 a ethanol vyprchá nebo ho není mnoho. Bílá proto, že C02 vnese do medu plyn.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13222
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu