78369
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- pan Josef Jiří Menšík (e-mailem) --- 21. 11. 2005
Re: medovina
PROBLÉM PAK JE , ŽE PŘI KONCENTRACÍCH VYŠŠÍCH SE ROSTOK HŮŘE ROZKVÁŠÍ. DŮVODEM JSOU PŘIROZENÉ KONZERVAČNÍ LÁTKY OBSAŽENÉ V MEDU
----- Original Message ----- From: "Ing. Aleš Příleský" <ales.prilesky/=/seznam.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Sunday, November 20, 2005 7:09 PM Subject: RE: medovina
> Tato cesta není řešením. Ve vykvašené medovině již nejsou žádné kvasinky a > tím pádem med nemůže vstoupit do kvasné reakce a znovu vykvasit. > Osobně se mi zdá nejlepší řešení nechat původní medovinu a udělat novou s > vyšším poměrem medu - při měření moštoměrem tak 28-30 kg cukru/hl. Z obou > medovin pak "namixovat" požadovanou sladkost. > Myslím, že je dost zájem spíše o nesladkou medovinu. > > Aleš > > -----Original Message----- > From: Milan [mailto:e-mail/=/nezadan] > Sent: Sunday, November 20, 2005 5:44 PM > To: V?ela?sk? mailing list > Subject: medovina > > > K výrobě medoviny jsem použil Dolské kvasinky a medovina kvasila intenzivně > dva měsíce.Jenže nyní není sladká.Dosladil jsem medem který jsem rozpustil > v dokvašené medovině.Teď med který jsem dodal pomalu klesá ke dnu.Máte > zkušenosti s doslazováním medoviny? > Milan > > > > > -- > No virus found in this outgoing message. > Checked by AVG Free Edition. > Version: 7.1.362 / Virus Database: 267.13.4/175 - Release Date: 18.11.2005 > > > __________ Informace od NOD32 1.1295 (20051120) __________ > > Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32. > http://www.nod32.cz > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13211
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu