78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- pan Josef Menšík (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec (12789) (12792)
už tě vidím jak si př. NAPOLEONEM nebo MEDOVCEM mažeš kolena zevně já tedy rozhodně zevnitř je to mnohem zábavnější
pepan
----- Original Message ----- From: "Jan Cervenka" <witko-comp/=/volny.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, October 24, 2005 2:45 PM Subject: Re: Medovec
Dne pondělí 24 října 2005 10:46 Martin Černý napsal(a): > Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým kvašení, > nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát? > Martin
Dobry den, nejsem zas takovy znalec vyroby alkoholu, ale recept na "Medovec" v puvodnim zneni byl de fakto recept na vyrobu samogonu (ukr. samohonu) - domaci palenky, tedy vezmete cukr, vodu, drozdi (ne dolske kvasnice, ale drozdi co se dava do peciva) , v tomto pripade se cast cukru nahradila medem , nechate to zkvasit a prepalite. Nevyrabite medovinu, ale surovinu na palenku. Jestli se to v obdobi mezi dokvasenim a palenim nejak zvlast filtruje netusim. Vesmes tekutiny s obsahem vice nez 15% alkoholu pouzivam pouze zevne.
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12802
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu