78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
- Stonjek (213.151.87.17) --- 23. 10. 2005
Medovec
Do kvasu se nic nepřidává. Kvašení je tak bouřlivé, že poklice nadskakuje a často pěna teče ven. Možná, že by se tento postup dal použít i při výrobě medoviny.Kvašení trvá tak cca 14 dní. Jinak já jsem fungoval spíš jako dodavatel medu a pozorovatel. Za med jsem vždy dostal nějakou tu láhvinku. Žel Ukrajinci jsou pryč a tak uvažuji, že se do toho také jednou pustím. Zdraví R. Stonjek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12789
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Menšík (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec
kvašení má dve etapy .HLAVNÍ KVAŠENÍ JE PODLE MTEPLOTY ASI TAK 1 MĚSÍC A PAK JDRUHÁ , DOKVÁŠENÍ V TÉTO DOBĚ SE VLIVEM POMALÉHO KVAŠENÍ PRÁVĚ DOSTÁVAJÍ DO KVASU AROMATICKÉ LÁTKY a můžeš pálit mokud nemůžeš hned kvas dobře uzavři aumísti v chladnu aby se neznehodnotil úbytkem alkoholu a aromat. chuť nejlépe vyniká tak při 50-53% alk. na litr
pepan
----- Original Message ----- From: "Martin ?ern?" <e-mail/=/nezadan> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, October 24, 2005 10:46 AM Subject: Re: Medovec
> Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým kvašení, > nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát? > Martin
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12793
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec
> KVASU AROMATICKÉ LÁTKY a můžeš pálit mokud nemůžeš hned kvas dobře uzavři > aumísti v chladnu aby se neznehodnotil úbytkem alkoholu a aromat. chuť
Taky aby se z mrtvých kvasinek nedostaly do pálenky pachutě.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "pan Josef Menšík" <> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, October 24, 2005 11:18 AM Subject: Re: Medovec
> kvašení má dve etapy .HLAVNÍ KVAŠENÍ JE PODLE MTEPLOTY ASI TAK 1 MĚSÍC A PAK > JDRUHÁ , DOKVÁŠENÍ V TÉTO DOBĚ SE VLIVEM POMALÉHO KVAŠENÍ PRÁVĚ DOSTÁVAJÍ DO > KVASU AROMATICKÉ LÁTKY a můžeš pálit mokud nemůžeš hned kvas dobře uzavři > aumísti v chladnu aby se neznehodnotil úbytkem alkoholu a aromat. chuť > nejlépe vyniká tak při 50-53% alk. na litr > > pepan > > ----- Original Message ----- > From: "Martin ?ern?" <e-mail/=/nezadan> > To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Monday, October 24, 2005 10:46 AM > Subject: Re: Medovec > > > > Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým > kvašení, > > nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát? > > Martin >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12794
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Jan Cervenka (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec
Dne pondělí 24 října 2005 10:46 Martin Černý napsal(a): > Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým kvašení, > nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát? > Martin
Dobry den, nejsem zas takovy znalec vyroby alkoholu, ale recept na "Medovec" v puvodnim zneni byl de fakto recept na vyrobu samogonu (ukr. samohonu) - domaci palenky, tedy vezmete cukr, vodu, drozdi (ne dolske kvasnice, ale drozdi co se dava do peciva) , v tomto pripade se cast cukru nahradila medem , nechate to zkvasit a prepalite. Nevyrabite medovinu, ale surovinu na palenku. Jestli se to v obdobi mezi dokvasenim a palenim nejak zvlast filtruje netusim. Vesmes tekutiny s obsahem vice nez 15% alkoholu pouzivam pouze zevne.
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12800
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Menšík (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec
nic se nefiltruje je to jen surovina ale je tady jeden problém musíš si zjistit jaký nejmenší objem ti v palírně vypálí jsou palírny s nejmenším objemem břečky ,tak se tato surovina nazívá , 40 litrů a taky 300l. pozor na to!!!!
pepan
----- Original Message ----- From: "Jan Cervenka" <witko-comp/=/volny.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, October 24, 2005 2:45 PM Subject: Re: Medovec
Dne pondělí 24 října 2005 10:46 Martin Černý napsal(a): > Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým kvašení, > nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát? > Martin
Dobry den, nejsem zas takovy znalec vyroby alkoholu, ale recept na "Medovec" v puvodnim zneni byl de fakto recept na vyrobu samogonu (ukr. samohonu) - domaci palenky, tedy vezmete cukr, vodu, drozdi (ne dolske kvasnice, ale drozdi co se dava do peciva) , v tomto pripade se cast cukru nahradila medem , nechate to zkvasit a prepalite. Nevyrabite medovinu, ale surovinu na palenku. Jestli se to v obdobi mezi dokvasenim a palenim nejak zvlast filtruje netusim. Vesmes tekutiny s obsahem vice nez 15% alkoholu pouzivam pouze zevne.
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12801
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Menšík (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec
už tě vidím jak si př. NAPOLEONEM nebo MEDOVCEM mažeš kolena zevně já tedy rozhodně zevnitř je to mnohem zábavnější
pepan
----- Original Message ----- From: "Jan Cervenka" <witko-comp/=/volny.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, October 24, 2005 2:45 PM Subject: Re: Medovec
Dne pondělí 24 října 2005 10:46 Martin Černý napsal(a): > Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým kvašení, > nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát? > Martin
Dobry den, nejsem zas takovy znalec vyroby alkoholu, ale recept na "Medovec" v puvodnim zneni byl de fakto recept na vyrobu samogonu (ukr. samohonu) - domaci palenky, tedy vezmete cukr, vodu, drozdi (ne dolske kvasnice, ale drozdi co se dava do peciva) , v tomto pripade se cast cukru nahradila medem , nechate to zkvasit a prepalite. Nevyrabite medovinu, ale surovinu na palenku. Jestli se to v obdobi mezi dokvasenim a palenim nejak zvlast filtruje netusim. Vesmes tekutiny s obsahem vice nez 15% alkoholu pouzivam pouze zevne.
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12802
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu