78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 8. 10. 2005
Re: E270 - kyselina mlecna (12528) (12530) (12532) (12534)
Ne, je treba hledat treba anglicky v google mead + lactic acid a vypadnou desitky odkazu. Napriklad tento http://www.meadmadecomplicated.org/mead_making/chemicals/other_chemicals.html
Kvasinky potrebuji kysele prostredi. Citronova kyselina je ale kvasinkami metabolizovana, cili se postupne odbourava. Mlecna neni. Neznam v podstate recept, kde by se o pridani kyseliny nepsalo. Divne, ze to na ceskem webu neni znamo.
D. Helmut
--- Original Nachricht --- Absender: Gustimilián Pazderka Datum: 08.10.2005 20:22
>Kde jsi to vycetl? Nepletes se? Protoze s kyselina mlecna je ve spojitosti treba se zelim, nebo silazi, ale s medovinou? Take to je docela navyliti, kdyz se fruktozy vytvori kvasakova mlecna a octova kyselina. tzv. manitol. Obcas se to stava, kdyz se surovina na medovinu dostadecne neprevari.(nepasteruje) >Nebo jak chces zabranit manitovemu kvaseni po naliti kys. mlecne? > >_gp_ > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12535
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu