78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 8. 10. 2005
Re: E270 - kyselina mlecna (12528) (12530) (12532)
D. Helmut > Je to konzervacni latka, ktera se pouziva bezne v potravinarstvi. > Pri kvaseni brani bakterialni kontaminaci, pozdeji prodluzuje > trvanlivost napoje. > Take kysele prostredi, ktere vytvari, je pro cinnost kvasinek pry vhodnejsi. ...........
Kde jsi to vycetl? Nepletes se? Protoze s kyselina mlecna je ve spojitosti treba se zelim, nebo silazi, ale s medovinou? Take to je docela navyliti, kdyz se fruktozy vytvori kvasakova mlecna a octova kyselina. tzv. manitol. Obcas se to stava, kdyz se surovina na medovinu dostadecne neprevari.(nepasteruje) Nebo jak chces zabranit manitovemu kvaseni po naliti kys. mlecne?
_gp_
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12534
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu