78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek HUBAČ (e-mailem) --- 27. 9. 2005
RE: Medovina (12437)
Tyhle kvasinky tak trochu propaguji, protože me ještě nezklamaly. Davkuji podle způsobu zakvaseni. Ideálně usporne po všech stránkách vidim udelat napr. Pouze 10 l zakvasu, kdyby se nepovedlo, není velka skoda a cca za 3-4 dny když se kvasinky namnozi, tak tim nastartuji třeba 100l. Tak to delam obvykle s dobrými vysledky. Obcas to udělám podle navodu, taky to jde dobře, ale je vyssi spotreba kvasinek ( to berte s rezervou cena vcetne poslani mi vychází 0,50kc na litr), hlavne mam ale strach, ze něco nevyjde a prijdu o celou davku, jako se mi to letos stalo, ale to nebylo chybou kvasinek, ale počasí, protože jsem to nalozil začátkem cervence a odjel po navstevach a za 14 dni studeneho počasí ( medovina byla ve skleniku) z toho byl ocet. S pozdravem Radek
-----Original Message----- From: Stanislav P?cl [mailto:spacl/=/cominnet.cz] Sent: Tuesday, September 27, 2005 8:52 PM To: V?ela?sk? mailing list Subject: Medovina
Objednal jsem si pro výrobu medoviny kvasinky fy Schimansky.Protože jsem doposud používal kvasinky "Dolské",chci se zeptat někoho kdo používá zmíněné kvasinky fy Schimansky,jak je dávkuje.Jestli dle návodu /kde je to popsáno pro ovocný kvas/ nebo má jiné zkušenosti,popřípadě kolik přidává živné soli /u "Dolských" je to 0,3g na litr/.Případně jiné poznatky a zkušenost. Dík za každou radu.
__________ Informace od NOD32 1.1233 (20050926) __________
Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32. http://www.nod32.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12438
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu