78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 24. 8. 2005
Re: dojmy a pojmy (11901) (11906) (11908) (11936) (11946) (11958) (11968) (11972) (11973) (11975) (11976) (11979)
No, pro mě je momentálně důležité, jestli mi ta medovina chutná a ne jestli vyhovuje nějaké normě. A mně chutná spíše řidčí medovina na žízeň. Bohužel spousta lidí si asi myslí, že medovina musí být hlavně sladká až lepkavá a pak trochu hořká a jinak už nic. Já považuji za medovinu i nápoj, kdy odvar naliju do dvoulitrové PET flašky, přidám jednu, dvě velké lžíce medu a obyčejné kvasinky a nechám 14 dní vykvasit. I když pokud by se to mělo škatulkovat podle té normy, tak to bude asi medové pivo.Je ale jasné, že pokud by to mělo podléhat nějaké evidenci podle nějaké normy, třeba kvůli prodeji, tak bych musel ty požadavky podle normy plnit.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Eman" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, August 24, 2005 6:46 AM Subject: Re: dojmy a pojmy
> Med obsahuje 60-70% cukru a podle vyhlášky č. 335/1997 Sb. > má být v medovině minimálně 10% obj. procent lihu. Někde jinde jsem četl, > že k výrobě 100 l medoviny musí být použito minimálně 28 kg medu.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 11990
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu