78214

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



GleraK (e-mailem) --- 22. 6. 2005
Re: dotaz (10970) (10974) (10976) (10986) (11005) (11007)

Jestli se nepletu, tak
teplo v ohřívané látce vzniká tém, že molekulám ohřívané látky se vnutí
(víceméně) frekvence emitovaná magnetronem (cca 2,4GHz), čímž se silně zvýší
jejich tření a tedy i teplota.

Proto je (alespoň pro mě) jasné, že mikrovlný způsob ohřevu zcela zničí
cokoli živé - mechanicky poškodí. Nehledě na to, že zcela jistě dochází k
lokálnímu přehřátí (tím nemyslím 30°C dole a 70°C nahoře)

Nějak takhle si to představuju.


----- Original Message -----
From: "Pavel Votrubec" <votrubec/=/spsul.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, June 22, 2005 5:30 PM
Subject: Re: dotaz


> No mikrovlné ohřívání ohřívá med pulzně na molekulární úrovni a to místně
v
> materiálu překračuje max. teplotu 50 st. celzia a začne se bleskově
vytvářet
> HMF(hydroxymetylfurfural ) a ten znehodntí med.
> Pavel
>
> ----- Original Message -----
> From: "Karel" <e-mail/=/nezadan>
> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Wednesday, June 22, 2005 10:50 AM
> Subject: Re: dotaz
>
>
> > ....Podle doktora Přidala z MZLU, který se zabývá senzorikou medu, se
při
> > obřevu medu v mikrovlnce med okamžitě znehodnotí.Martin. ....
> >
> > No dobrá, ale PROČ a JAK.
> > Takhle ptát se mně bohužel naučili na škole. Bohužel nejsem chemik:-).
>
>
> __________ Informace od NOD32 1.1150 (20050621) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11021


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Ludvík Vlcek - Re: dotaz na adresu a kontakt
Předchozí:Gustimilián Pazderka - Re: Feromon


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu