78212

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Pavel Votrubec (e-mailem) --- 22. 6. 2005
Re: dotaz (10970) (10974) (10976) (10986) (11005) (11007)

No mikrovlné ohřívání ohřívá med pulzně na molekulární úrovni a to místně v
materiálu překračuje max. teplotu 50 st. celzia a začne se bleskově vytvářet
HMF(hydroxymetylfurfural ) a ten znehodntí med.
Pavel

----- Original Message -----
From: "Karel" <e-mail/=/nezadan>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, June 22, 2005 10:50 AM
Subject: Re: dotaz


> ....Podle doktora Přidala z MZLU, který se zabývá senzorikou medu, se při
> obřevu medu v mikrovlnce med okamžitě znehodnotí.Martin. ....
>
> No dobrá, ale PROČ a JAK.
> Takhle ptát se mně bohužel naučili na škole. Bohužel nejsem chemik:-).

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11017


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Vladimír Navrkal - Re: agresivn? v?ely 2 - jet? jeden pokus II.
Předchozí:Pavel Votrubec - Re:


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu