78212

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Pavel T. (193.108.106.20) --- 22. 6. 2005
Re: dotaz (10970) (10974) (10976) (10986) (11005) (11007) (11010)

Mikrovlny jsou potvory mrňavý T=1-10um a proto by uzly byly nepodstatně vzdálené. Problém je v emisi z magnetronu která je tvořena vlnovodem někde v třetině pravé stěny a rozptyl zajišťuje otočný talíř nebo vrtulkový emitor u starších krámů bez otočných talířů. Proto se sklenice umístěná na stojato rozehřeje z vrchní půlky 10x rychleji než dole.
-Mikrovlna je o něco delší vlna než infrarot a měla by být o něco agresivnější co se týče pronikání do organické hmoty. Z vlastní skušenosti jsem přesvědčen, že se od infrarotu příliš neliší.
-Mikrovlné záření se nekumuluje jako X-ray. Není to taky magnetické pole, ale elektromagnetické. Stejně jako radiovlny nebo světlo. Ale záda bych si s nima nenahříval. Ale i infrarot může způsobit úpal, viditelné úžeh. Porovnejte energii: Magnetron ~ 800W , slunce 200-500W.m2
-Na rozehřívání medu nouzově a ne pro zákazníka. Raději mu vysvětlím a prodám zkrystalizovaný - z principu. Ale sám si ho v mikrovlnce rozehřeji a třeba i svým dětem.
-Můj názor: může medu mírně uškodit ale lepší než sladit cukrem o 1000%.
Domnívám se, že největší síla medu je v jeho jednoduchosti cukrů a chuti - pro jazýček.
Tělo nemusí vynakládat tolik energie na rozklad a zatěžovat imunitní systém. A enzymy? jen se nepředávkovat :)

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11011


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Pavel T. - Re: agresivní včely 2 - ještě jeden pokus II.
Předchozí:Jan Čáp - Re: dotaz


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu