78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Horak Aleą --- 30. 4. 2002
Re: Čistění likéru
> Já to taky zkoušel. Musí se to nechat dlouho sedat (lahev na topném tělese) > a pak opatrně stočit. > Je to otázka času...
No právě. Já myslel, že se to nějak dá čistit chemicky. Například zákal z vína lze prý odstranit rozšlehaným bílkem. Další způsoby oddělování roztoků je na bázi albuminů, želatiny či křemičitanů, ale nemám s tím žádné zkušenosti. Ve vinařském obchodě v Brně (Zan-Aromi, Turistická 7) mají právě různé roztoky a směsi na čiření a filtrování vín a moštů. Nevím, zda-li vysoká koncentrace lihu, v případě "medového léku", nebude mít vliv na funkčnost filtračních roztoků. Příští týden se tam chystám a zkusím něco sehnat, a když ne, tak mi zbude ten filtační papír.
Zdraví Aleš Horák
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 942
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu