78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polášek (e-mailem) --- 13. 3. 2005
Re: kvalita medu
Dobrý den, ten med s příchutí karamelu byl tmavý med s odstínem do hněda až do cihlověčervena a byla to, pokud si dobře pamatuji, záležitost června. S největší pravděpodobností asi ty smrky. Párkrát jsem vytočil zase tmavý med s odstínem úplně do černa, jako by byl přibarvený sazemi a ten byl zase v červenci až začátku srpna, když vypadla lipová květová snůška a nejčastěji na stanovišti, kde kolem byly listnáče charakterizované jako měkký a tvrdý luh. Tam už to bylo chuťově horší. Odhadoval bych to na nějakou jinou medovici než lípovou. Co se týká falšování medu, myslel jsem tím pro včelaře nejsnadnější a nejlevnější cestu získanou sladkou hmotu prohnat přes včely. To s karamelem, případně kulérem nejde, někde jsem četl, že je pro včely jedovatý. Třeba s tou melasou to pravděpodobně jde a výsledkem by měl být právě tmavý "med". Pokud takovou hmotu někdo prodává jako včelí med, je to jednoznačně podvod. Pokud někdo uvede, jak to vyrobil a prodává to třeba nějak levněji, tak je to něco jiného. Takhle vyrobenou hmotu, nechci to nazývat med, bych na trhu klidně akceptoval.
R. Polášek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 9288
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu