78507
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Daniel Prokeš (e-mailem) --- 18. 2. 2005
Re: dotaz z 17.2.05 cukr - Globus
Předloni jsme s kamárádem polobílý cukr použili ke krmení 300 včelstev,bez problémů.Letos jsme nakrmili 460 tím stejným a podle měli to vypadá že včelám chutná. S pozdravem Dan Prokeš
> > > Zcela určitě cukr polobílý prošel rafinací, tudiž s klidem v duši s ním > krm. > > Našel jsem knihu, Základy cukrovarnictví IV.- výroba rafinovaného cukru > ,Bretschneidera a kolektiv. > > Dovolím si drobný výtah. > > Z historie. > Rafinovaný evropský cukr se vyráběl již v 16.a17. století z dovozové > třtiny.(Portugalsko, Holandsko,Anglie, Francie)První rafinérie u nás > začala > pracovat v r.1787 ve Zbraslavi u Prahy. > > > > Tabulka změn čistoty během izolace sacharózy. > > Produkt Koeficient čistoty v % > řepa..........................70-75 > řepná šťáva...................88-90 > difúzní šťáva.................90-91 > těžká šťáva...................93-94 > surový cukr(jednotný).........96-98 > surový cukr o Rd>95...........98 > afináda.......................>99 > rafináda......................>99,95 > > Jinak způsobů filtrací a číštění je v té knize uvedeno velmi mnoho. >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8769
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu